Om Dalur

Dalur är en lokalförening ansluten till Svenska Islandshästförbundet, som i sin tur är ansluten till det internationella samarbetsorganet FEIF – International Federation of Icelandic Horses. Vi följer därmed SIF’s stadgar som du finner här. Dalur har sitt säte i Avesta, södra Dalarna med omnejd.

Islandshästföreningen Dalur vill sprida kunskap om islandshästen som ras, med fokus på dess kvalitéer som rid- och tävlingshäst. Vi vill verka för ökad kunskap och vidareutbildning när det gäller ridning, tävling, tävlingsförberedelser, mental träning, foder, anatomi, ridbarhet, utrustning m.m.

Vår ambition är att kunna skapa tillfällen för befintliga tävlingsryttare, såväl som de som är nyfikna på tävling eller vill utvecklas tillsammans med sin häst, att träna och utvecklas som ryttare. Vi vill också satsa på att profilera och stötta de ryttare som tävlar på högre nivå, och göra det enklare för alla medlemmar att satsa på att tävla.Vi tror på att sprida kunskap och marknadsföra Islandshästen som en välriden tävlingshäst med mycket styrka och explosivitet, och bidra till ökad nyfikenhet kring denna mångfacetterade häst.

11811411_1004231346264275_4204005062812382859_n